OUTDOOR ADVENTURES

De natuur is goed voor onze fysieke gezondheid en ons geestelijk welbevinden. CBK Ambulant biedt voor (jong) volwassenen wandel-sessies en outdoor activiteiten aan. De activiteiten worden ingezet als middel om de deelnemer met een specifieke hulpvraag te ondersteunen en te begeleiden. De activiteiten vinden zowel groepsgericht als individueel plaats. De groepsgrote is max. 6 personen met ieders zijn/ haar eigen hulpvraag. Wij bieden maatwerk en zorgen voor activiteiten die aansluiten bij de hulpvraag.

 

Voor wie 

Voor jongeren, volwassenen met o.a. psychische problemen/ stoornissen zoals autisme, AD(H)D, persoonlijkheidsproblematiek, hoogsensitief en/ of faalangst.

 

Veel voorkomende hulpvragen zijn:

  • Veerkracht, zelfvertrouwen en assertiviteit 
  • Werken aan de mentale gezondheid
  • Denkkracht
  • Zelfbeeld en zelfwaardering 
  • Verwerken van informatie
  • Concentratie en geheugen
  • Zelfcontrole
  • Overgewicht (Obesitas) 

 

Locatie

Afwisselend

 

Indicatie

Om deel te nemen aan OUTDOOR ADVENTURES, is een zorgindicatie (WMO) Wet Maatschappelijke Ondersteuning van de gemeente nodig. Het persoonsgebonden budget (PGB) mag ook ingezet worden.

Werkgebieden zijn: Almelo, Borne, Dinkelland, Enschede, Hof van Twente, Haaksbergen, Hellendoorn, Hengelo, Losser, Oldenzaal, Rijssen-Holten, Tubbergen, Twenterand en Wierden.

 

Contra indicatie

CBK kan geen passende ondersteuning bieden als: er sprake is van ernstige psychiatrische actieve problematiek zoals: psychose en ernstige depressie. Er sprake is van ernstig drugs- en middelengebruik. Er een onacceptabel risico is voor de veiligheid van jezelf, je omgeving of de coach/ hulpverlener.

Locatie en tijdstip 

Elke donderdagochtend van 9.00 - 10.30 uur, 

Hooidijk 74, 7662 PB Hezingen 9 (Springendal)

NATURE FOR HEALTH

Het is geen wonder dat we ons na een wandeling beter voelen. Dit komt omdat ons immuunsysteem wordt verhoogd en onze bloeddruk en cortisol (stresshormoon) gaat omlaag. 

 

De ervaring is dat als je je in de natuur begeeft, ons geheugen beter werkt, we gaan minder piekeren, worden creatiever en oplossingsgerichter.